Det er den ferske landsomfattende partimålingen som Sentio Research har utført for Bergens Tidende som viser dette. Målingen er tatt opp midt under finanskrisen – i perioden 21.-27. oktober, basert på intervjuer med 1000 personer.

Les også: Frp-politikken som forsvant

Mens Frp har tapt 6 prosentpoeng i løpet av to måneder, står Erna Solbergs parti så å si på stedet hvil. På siste måling får Høyre 15,2 prosent. I august-målingen fikk partiet 14,7, og i september 15,9 prosent.

10 nye på Stortinget

Frp fikk som nevnt 32,2 prosent i august, deretter 28,3 i september og altså 26,1 prosent i oktober. Men sammenliknet med valgresultatet i 2005 ville Frp likevel ha vunnet 10 nye mandater og fått i alt 48 representanter på Stortinget. Høyre ville ha økt fra 23 til 26 representanter.

De to høyrepartiene kan etter alt å dømme likevel se langt etter regjeringsmakt. Til sammen ville de bare ha fått 74 mandater på Stortinget, hvis det hadde vært valg i morgen.

– Akkurat som ventet

– Dette var akkurat som ventet. På bakgrunn av finanskrisen pleier alltid folk flest å søke tilbake til det trygge. De kvir seg for å prøve noe nytt. Derfor har vi i Frp-ledelsen en jobb å gjøre for å få velgerne overbevist om at vår pengepolitikk virker positivt, sier nestformann i Frp, Per Sandberg til bt.no.

Les mer om målingen og de andre partiene i torsdagens BT.

Hvem tror du vinner valget neste år? Legg inn dine kommentarer under!

Sigurdsøn, Bjørn