Fremskrittspartiet fortsetter oppgangen. På en måling Norstat har gjort for NRK går partiet fram 0,1 prosentpoeng til en oppslutning på 30,7 prosent. Høyre går fram 0,3 til en prosent på 16,1. Selv om de to borgerlige partiene har medgang, kan de ennå ikke regjere alene. De trenger nok et ikke-sosialistisk parti for å få flertall.

– Hvis Venstre greier å være like kreative og imøtekommende som Frp var mot Bondevik II-regjeringen, ser vi muligheten for et regjeringsskifte hvor Frp og Høyre danner regjering, og søker støtte fra sak til sak med Venstre og KrF, sier stortingsrepresentant Jan Arild Ellingsen i Frp til NRK.

Partiets eventuelle samarbeidspartnere, KrF og Venstre, går henholdsvis ned 0,7 prosentpoeng til en oppslutning på 5,6 prosent, og opp 0,3 prosentpoeng til en oppslutning på 5,6 prosent.

Senterpartiet er målingens taper. De går ned 1,8 prosentpoeng til en oppslutning på 4,5 prosent.

– En del av dette er Haga-effekten. Vi lever i et vakuum og gleder oss til Liv Signe Navarsete blir valgt til partileder i september. Det vil tenne ny gnist i både partiorganisasjonen, stortingsgruppen og regjeringskollegiet, sier parlamentarisk leder Rune Skjælaaen.

Ap går fram 2,0 prosentpoeng til en oppslutning på 28,1 prosent, mens regjeringskollega Sv går ned 1,0 til en oppslutning på 5,7.

Partiet Rødt går fram 0,5 til 2,2 prosent.