Partiets finanspolitiske talskvinne Siv Jensen sier at Frp vil vurdere det dersom Høyre, KrF og Venstre banker på døren igjen og vil gjenoppta forhandlingene om et statsbudsjett.

— Vi vil selvsagt vurdere det hvis det kommer et nytt tilbud, men det er foreløpig et hypotetisk spørsmål. Vi registrerer at regjeringspartiene åpenbart har hatt mye mer penger å by Arbeiderpartiet enn de tilbød oss, sier hun.

Hun mener regjeringspartiene har hovedansvaret for den uryddige budsjettsituasjonen.

— De har først brutt med oss og så med Ap. Det peker i retning av at det ikke er de andre partiene på Stortinget som er lite smidige i forhandlinger, sier hun.

Siv Jensen er leder av finanskomiteen, og har ansvar for å holde tidsfristen for innstillingen om budsjettet, som er 20. november.

— Vi skal forholde oss til den fristen, og legger eventuelt frem en innstilling uten flertall. Jeg har innkalt til møte i komiteen klokken 18 torsdag for å få en nærmere orientering, sier hun.

Hva Frp gjør hvis statsminister Kjell Magne Bondevik (KrF) setter regjeringens stilling inn på statsbudsjettet, vil ikke Siv Jensen svare på.

Det skal først drøftes grundig i partiet og stortingsgruppen.

Det er ingen selvfølge at Frp nok en gang redder Bondevik-regjeringen, slik partiet gjorde da Bondevik stilte kabinettsspørsmål i fjor.

Partiformann Carl I. Hagen har tidligere bedt alle fylkeslagene holde fylkesstyremøter neste helg, etter at budsjettinnstillingen er lagt fram. Hvis han får et entydig signal om at fylkespartiene vil kaste regjeringen, vil han følge det rådet, men står friere hvis rådene spriker. (NTB)