— Facebook-profilen min er stengt inntil videre: Jeg ønsker ikke at den polariserte diskusjonen skal føres på min profil, sier Amundsen til nationen.no.

Det var klokka 17.05 at stortingspolitikeren som er svært profilert i innvandringsdebatten, la ut følgende melding på sin statuslinje: «I dag er en mørk dag for nasjonen Norge. La oss håpe det ikke er mange drepte».

Flere kommenterte utsagnet. Blant annet var det en som skrev: «Eller i det minste håpe at de drepte er innvandringsvennlige sosialister». En annen skrev: «Jeg tror svært mange skulle ønske at en av de to døde var statsministeren selv. Det er trist om uskyldige har mistet livet».

Noen timer senere skrev Amundsen: «La oss vente med å trekke konklusjoner. Dette er uansett en tragisk hendelse hevet over smålig partipolitikk. Det er i stunder som dette vi alle bør stå sammen for frihet og demokrati, uavhengig av partipolitisk ståsted».Men de ytterliggående innleggene førte til at Fremskrittsparti-politikeren bestemte seg for å stenge siden sin.

— Det er en avsindig kommentar, sier han om det mest ytterliggående innlegget.

Han sier han verken kan eller vil følge med på Facebook-siden sin 24 timer i døgnet.