Likevel er det flertall i formannskapet i Kristiansand for å legge til rette for at kronprinsparet kan bygge feriebolig på den såkalte NRK-tomta, melder NRK. Et klart flertall stemte onsdag for å kjøpe den 42 dekar store eiendommen på Flekkerøya for 2,6 millioner kroner. Ti dekar skal reguleres til mulig feriested for kronprinsparet og eventuelt selges videre til de kongelige.

Fremskrittspartiet i Kristiansand går mot at kronprinsparet får bygge hytte på Flekkerøya ved Kristiansand fordi partiet mener det ville være en forskjellsbehandling som ikke kan aksepteres. Gruppeleder Stian Storbukås sier at vanlige folk ikke ville fått tillatelse til bygge hytte på den aktuelle tomta. Han ønsker kronprinsparet hjertelig velkommen til landsdelen, men mener at paret som alle andre bør gå i markedet og kjøpe seg en hytte slik andre må gjøre.

SV i Kristiansand har tidligere gitt tilkjenne at de går imot at kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit får bygge hytte på Flekkerøya. Tomta bør etter partiets mening være tilgjengelig for allmennheten