Frp får en oppslutning på 29,9 prosent, ifølge en måling som Sentio har gjort for avisene Nationen, Klassekampen og Dagen.

Ifølge Sentios aprilmåling er Arbeiderpartiet igjen landets største parti. Ap går frem 1,5 prosentpoeng til 32,6 prosent.

— Siv Jensen har fått to-tre helsider i riksmedia hvor hun virkelig har fått passet påskrevet. I samme periode fikk partiformann Carl I. Hagen oppmerksomhet fordi han tok seg en uke ekstra ferie. Det er rimelig klart at mediekjøret på trenings-Siv og bil-Siv har ført til at hun har møtt veggen, sier Arve Østgaard, daglig leder i Sentio, til Nationen.

Siv fornøyd Tilbakegangen til tross, Frp ligger likevel fortsatt langt over valgresultatet på 22,1 prosent. Siv Jensen er fornøyd med en oppslutning på 29,9.

— Årsaken kan sikkert ligge i sakene som media har skrevet om, men stort sett har Frp gjort det samme hele tiden. Et resultat midt på 20-tallet vil være godt fornøyd med, ettersom det vil være det beste valgresultatet noen gang, sier Jensen til Nationen. Neste uke tar hun over som leder i Frp.

SV frem

Ifølge Sentio-målingen går Sosialistisk Venstreparti frem 1,3 prosentpoeng og kan notere seg med støtte fra 7,9 prosent av de spurte. Det tredje regjeringspartiet, Senterpartiet, går tilbake 0,7 prosentpoeng til 4,7 prosent.

Høyre er med en fremgang på 0,5 prosentpoeng og oppslutning på 11,5 prosent, landets tredje største parti. Kristelig Folkepartis oppslutning er uforandret med 5,6 prosent, mens Venstre går frem 0,7 prosentpoeng til 4,7 prosent.

GÅR TILBAKE: Frp går kraftig tilbake, men Siv er like blid.