Det sier mediepolitisk talsmann Ulf Erik Knudsen i Frp til Kampanje.

Ifølge Knudsen vil Frp fremme krav om at hele pressestøtten avvikles i løpet av ett til to år. I regjeringens budsjettforslag for 2003 utgjør pressestøtten totalt 298,5 millioner kroner. -Å kutte hele støtten på ett år kan bli vel dramatisk. Det er mer sannsynlig at vi vil foreslå en vesentlig reduksjon neste år, sier Knudsen.

I år mottar 129 aviser til sammen 234,4 millioner kroner i produksjonstilskudd. I tillegg kommer støtten til forskjellige publikasjoner.

Vil kutte det meste

Frp vil kutte all støtte til avisene, muligens med unntak av nummer to-avisene og de minste lokalavisene.

-Hvis vi går inn i en flertallsregjering kan det hende at vi vil akseptere at nummer to-avisene og lokalavisene får pressestøtte, sier Knudsen. De såkalte meningsbærende avisene vil ikke Frp bruke penger på.

-Vi har lite til overs for at staten gir penger til meningsavisene, som for eksempel Dagsavisen, Klassekampen, Vårt Land og Nationen, sier Knudsen.

De meningsbærende mottar i alt 109,5 millioner kroner i statlig produksjonstilskudd i år. Skulle Frp få gjennomslag for sitt forslag, innebærer det at alle disse avisene trolig vil havne i skifteretten.

Ingen garanti

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) sier til Kampanje at hun ikke kan garantere for pressestøtten under budsjettforhandlingene. -Jeg kan garantere for at jeg skal kjempe det jeg kan for at pressestøtten forblir uendret, men jeg kan ikke garantere for resultatet av forhandlingene, sier Svarstad Haugland. (NTB)