Frp faller med hele 4 prosentpoeng på målingen InFact har gjort for VG, og ender med en oppslutning på 27,2 prosent.

Samtidig går alle de tre regjeringspartiene frem. Størst er framgangen for Ap, med 1,4 prosentpoeng, til en oppslutning på 29,9 prosent.

På en måling Sentio-Norstat har gjort for Klassekampen, Nationen og Dagen går Frp tilbake med 2,4 prosentpoeng, til 24,8 prosent. Også i denne målingen går regjeringspartiene frem.

I forhold til Sentio-målingen har Fremskrittspartiet mistet 300.000 velgere siden mars i fjor, da partiet fikk en oppslutning på hele 34,9 prosent.

Valgforskerne Arve Østgaard og Bernt Aardal forklarer tilbakegangen for Frp med klimadebatten, som har eksplodert etter en rekordmild vinter og dystre langtidsprognoser fra FNs klimapanel.

— På dette området har velgerne svært lav tiltro til Frp, sier Arve Østgaard til Nationen.

På MMI-målingen for Dagbladet er derimot oppslutningen om Frp i mars om lag uendret fra måneden før. Men denne målingen ga en lav oppslutning, 21,3 prosent, om Frp også i februar. Frp fikk 22,1 prosent av stemmene ved stortingsvalget i 2005.

MMI-målingen gir størst fremgang for SV, som med 2,4 prosentpoeng i pluss får en oppslutning på 11,7 prosent. Det er den høyeste oppslutningen partiet har hatt siden valget i 2005.

Venstre går tilbake med 1,4 prosentpoeng på MMI-målingen.

I MOTVIND: Siv Jensen og Frp mister velgere.
Poppe, Cornelius