Det er første gang siden mars Frp og Høyre får flertall, 85 mandater til sammen, i partibarometeret som utføres av Norfakta for Klassekampen og Nationen.

I målingen får Frp en oppslutning på 21,7 prosent, opp 2,1 prosentpoeng fra juni. Høyre får en oppslutning på 27,3 prosent, opp 0,1. De to partiene ville fått til sammen 85 mandater om målingen var valgresultat.

Arbeiderpartiet er største parti i målingen med en oppslutning på 28,7 prosent, ned 1,4. SV får en oppslutning på 5,6 prosent, opp 0,1, mens Senterpartiet går ned 0,8 til 4,6 prosent.

Venstre kommer over sperregrensa i målingen med en oppslutning på 4,1 prosent, opp 0,9 prosentpoeng fra juni. KrF går opp 0,1 til 5,3 prosent, mens Rødt går ned 0,3 til 1,6 prosent.

Frps nedgang ser ut til å ha stoppet opp, sier valgforsker Bernt Aardal til Klassekampen.

— Før nyåret blåste det en blåblå vind over landet i den forstand at både Høyre og Frp gjorde det bra. Nå er vi litt tilbake der, sier Aardal.

71 prosent av dem som stemte Frp ved siste stortingsvalg, sier nå at de vil stemme Frp på nytt. Det er ifølge Aardal et veldig høyt tall for partiet, som tradisjonelt har hatt lite lojale velgere.

Si din mening i kommentarfeltet under!