— Jøss, så hyggelig. Det er selvfølgelig veldig gledelig, lyder sier Frps partiformann når hun får presentert resultatene av BTs partibarometeret for juli.

Og Siv Jensen har god grunn til å være fornøyd. Med en oppslutning på 31,6 prosent av de spurte som har bestemt seg, når Frp sitt aller høyeste nivå noensinne på målinger utført av Sentio Research Norge for BT.

Siv Jensen forteller at hun var veldig spent på utviklingen på meningsmålingene på vei inn i sommerferien.

— Fordi vi lå veldig høyt. Da er utfordringen å holde på velgerne. Vi i Fremskrittspartiet vet bedre enn de fleste andre at det svinger på målingene., sier hun.

Mer stabil

— Det har hun i og for seg rett i, men det spesielle nå i forhold tidligere, er at det er mye mer stabilitet blant Fremskrittspartiets velgere, sier valgforsker Bernt Aardal.

Frp har en rekke ganger ligget høyt på meningsmålingene i perioder før valg, for så å falle frem mot valgdagen.

— Velgerne er nådeløse, så her må man levere, sier Siv Jensen.

— De skal nok slite med å holde seg så høyt som i dag, men det skal nok mye mer til for at de skal droppe langt ned denne gangen, sier Aardal.

I sentrum for debatten

Jensen forklarer partiets rekordnoteringer med en sommer hvor Frp politikk har tatt opp mye plass i den politiske debatt.

— Vi har vært diskutert i hele sommer. Til tross for det gjør vi det bra, sier Jensen.

— Det burde være bevis nok på at det ikke er slik som mange tror og hevder, at bare man får «trollet» ut i solen så sprekker det. Folk har rett og slett sympati med vår politikk.

Siv Jensen benytter den gode målingen til nok en gang å fri til Erna Solberg og Høyre om å gå inn for en Frp-Høyre-regjering.

— Jeg tror at flertallet er innen rekkevidde, men da må Høyre manne seg opp og si at det er et interessant flertall, sier Siv Jensen.

Utilgjengelige venstrefolk

Etter en periode med relativt gode tall for Venstre, går partiet på en lei smell i denne målingen. Partileder Lars Sponheim må se at Venstre faller med 2,1 prosentpoeng til 4,6 prosent. Det er den laveste oppslutningen på BTs målinger siden juli i fjor.

Lars Sponheim tar målingen med stor ro.

— Venstrefolk og julimålinger hører ikke sammen. Det har vi sett mange ganger. Venstrefolk er ute i naturen, i båten eller utilgjengelige på andre måter. De sitter ikke inne og tar telefonen i ferien.

For de andre partiene er det mindre endringer, alle sammen godt innenfor feilmarginen. Arbeiderpartiet og Senterpartiet kan glede seg over fremgang, mens SV går litt ned.

Ellers er det verdt å merke seg at Rødt vil være inne på Stortinget med to mandater og Kystpartiet med ett, hvis dagens måling skulle bli utfallet ved stortingsvalget neste høst

Hvorfor tror du Frp gjør det så godt? Si din mening i kommentarfeltet.