Foreløpig er det ikke noe som tyder på at det har vært svikt i rutinene ved sykehuset, opplyser leder for den kommunale helsetjenesten i Vardø, Tom Olav Stavseth, til NTB.

Da sykepleierne tok en sjekkerunde på sykehjemmet ved 05-tiden onsdag morgen, var mannen våken og påkledd innendørs. Noe senere oppdaget pleierne at han var borte, opplyser operasjonsleder Espen Kirkesæther ved Østfinnmark politidistrikt til TV 2 Nettavisen.

De ansatte begynte å lete etter mannen, uten hell. Ved 06.25-tiden ble letingen utvidet, og flere hjemmesykepleiere deltok. Mannen ble etter en stund funnet sterkt nedkjølt ved inngangspartiet til sykehjemmet. Gjenopplivning ble forsøkt, men 80-åringen ble erklært død i 9-10-tiden på formiddagen.

– Vi kommer til å undersøke saken nærmere for å finne ut om det kan ha vært svikt i rutinene, sier Tom Olav Stavseth til NTB.

Onsdag kveld ble det holdt et møte for alle de ansatte som var involvert i den triste saken slik at de skal få bearbeidet inntrykkene, opplyser Stavseth.