— Vi fikk meldingen om båtbrannen litt før halv åtte og avsluttet cirka 9.10, sier vakthavende redningsleder Siv Namork ved Hovedredningssentralen Sør-Norge (HRS) til Aftenbladet.no.

Søket, som skjedde i området rundt den brennende fritidsbåten, ble avsluttet etter vel halvannen time. Båten gikk ned mellom Mariero og Li i Sandnes. Namork begrunner den raske avslutningen av søket slik:

Hadde sikker posisjon

— Posisjonen vi hadde på båten var veldig sikker. Det var noen som så den begynte å brenne og de ressursene som kom til stede, var raskt framme. Vi har hatt tre båter og to helikoptere. Brannbåten «Vektaren», sjøredningskorpset «Ryfylke» og en passasjerbåt ved navn «Fjord Molde». Vi hadde også et Seaking redningshelikopter og et helikopter fra Luftambulansen med i søket. Dette gjorde at vi avsluttet klokken 09.10, sier Namork.

Hovedredningssentralen vet ikke om det var folk i båten.

— Observasjonen om at det var tre personer i vannet, var gjort med kikkert og det var mørkt. Om det har vært folk i vannet og at de har kommet på land, vet vi ikke, sier Namork.

Identiteten på den om lag 25 fot lange fritidsbåten i plast, var lørdag formiddag fortsatt ukjent. Båten var utbrent da redningsbåtene og helikoptrene kom til stedet.

Det er ikke kommet inne noen meldinger om savnede personer som har vært ute i båt, skriver Aftenbladet.no.

Leter langs land

— Det er ikke gjort observasjoner av personer i sjøen. Den havarerte båten er ikke identifisert. Politiet foretar undersøkelser i hytter i strandsonen i området nord for Li-senderen i Sandnes. Klokka 08.50 sank båten som følge av brannen, melder operasjonsleder Jan Henning Andersen i Rogaland politidistrikt.

Redningsaksjonen startet kl 07.32 lørdag morgen da politiet mottok flere meldinger om båtbrannen utenfor Li i Sandnes. Både SeaKing helikopter og brannbåt rykket ut.

— Det er meldt om flere personer i sjøen, het det i en melding fra Rogaland politidistrikt klokka 07.50.

Hovedredningssentralen presiserte overfor Aftenbladet at vitneobservasjonen var usikker, fordi den var gjort i mørke og med kikkert på lang avstand.

Skipper Tore Urvik på Redningsskøyta «Ryfylke» ble tilkalt av Rogaland Radio for å delta i søk etter mulig savnede personer fra havaristen.

Overbygning nedbrent

— Da vi kom til området, var det en båt, tilsynelatende fritidsbåt som var overtent. Den var så overtent at det ikke var noe overbygning igjen, og det var nærliggende å tro at den ville gå ned rimelig fort. I og med at det allerede hadde vært Seaking og Luftambulanse på stedet og brannbåten «Vektaren» og «Fjord Molde» fra Tide Sjø, konsentrerte vi oss om å søke etter antatt savnede personer i sjøen. Vi har ikke sett noe som kan bekrefte eller avkrefte at det har vært personer i båten, sier Tore Urvik til Aftenbladet.no.

— Det er en liten båt som er i brann. Den ligger omtrent midt i fjorden. Helikopteret er der. Det ligger også flere båter i nærheten, fortalte Dan Tagesen, øyenvitne og journalist i Aftenbladet i 8-tiden. Akkurat da kom brannbåten «Vektaren» til stedet.

Klokka 08.25 meldte Aftenbladets reporter fra Mariero at det fortsatt brant og båten lå lavt og så nedbrent ut. SeaKing-helikopteret gjorde da fortsatt søk rundt havaristen. Det var også to båter, «Vektaren» og «Ryfylke», med lyskastere i området. Det er sørlig frisk bris på sjøen.