• Du kunne ikke smøre tjukkere på! sukket Erna Solberg en smule beskjemmet inn i mikrofonen. Da hadde Herman Friele presentert henne som «Norges fremtidshåp.»

Med gratis is og drops til de fremmøtte i ettermiddagssolen åpnet Høyre valgkampen i Hordaland på Torgalmenningen. Den timelange seansen hadde forståelig nok først og fremst Erna Solberg som trekkplaster. Hun kom til sine egne — og de var sannelig ikke få der rundt Den blå steinen. Det meste som kunne krype og gå av nåværende og tidligere partislitere hadde møtt frem for å lytte til både Solberg og de øvrige stortingskandidatene.

Regninger blir betalt

Ordføreren forsøkte seg som intervjuer og ville vite hva statsråden er mest fornøyd med å ha oppnådd i disse fire årene. Solberg svarte slik:

— Det viktigste har vært å sikre at folk har en jobb å gå til, og at de har fått mulighet til å betale sine regninger. Det har vært og vil fortsatt være et viktig mål at folk mestrer sin hverdag. Kanskje det viktigste velferdstiltaket fra vår side er at vi har greid å halvere antallet familier med betalingsproblemer i denne perioden, sa hun.

Tannbehandling

Dessuten var hun glad for at antallet bostedsløse er gått betydelig ned, og at helseministeren nå for alvor vil sørge for at narkomane får hjelp til tannbehandling.

— Jeg blir provosert når noen hevder at vi «raserer» velferdsstaten. Når noen bebreider oss i Høyre for å bruke stoppeklokken på hjemmebasert omsorg, må jeg jo minne om at Tromsø, som er styrt av Ap og SV, gjorde det samme i fjor! sa hun.