— Vi må innse at vi lever i samtiden også i Bergen kommune. Derfor bestemte jeg i går at vi bytter ut Edvard Grieg og Leif Ove Andsnes med Kurt Nilsen, bekrefter ordfører Herman Friele overfor Bergens Tidende.

— Hva behager?

— I årevis har Bergen kommune gitt cd-er med Grieg og Andsnes i gaver til besøkende fra andre land og byer. Nå har vi snudd litt på dette, og kommet helt frem til nåtiden. Derfor ba jeg at det ble kjøpt inn en rekke Kurt Nilsen-plater til Bergen rådhus i går, sier Friele.

— Hvor mange kjøpte dere?

— Det er litt morsomt akkurat det. For det var vanskelig å få tak i mange. Vi fikk til slutt tak i syv plater, men så gikk en butikk med på å tømme lageret også. Da fikk vi tre til, så nå eier Bergen kommune ti cd-er av «I», humrer ordfører Friele.

— Men vi skal selvsagt få tak i langt flere, sier han.

Friele arbeider også med å lage gratiskonsert med Kurt Nilsen på Torgallmenningen.

— Han skylder byens innbyggere en takk for støtten. Og han stiller mer enn gjerne opp. Problemet er å finne en dato. Vi håper på midten av februar, sier Friele.

BT snakket i går kveld med Kurt Nilsens manager Jan Fredrik Karlsen da de to var vel fremme i Kenya. Foreløpig er det ikke undertegnet flere kontrakter for cd-salg i andre land enn Tyskland. – Vi arbeider fortsatt med det. Og det kommer flere land snart, sier Karlsen.

Plateselskapet BMG fikk i går beskjed fra USA om at en utgivelse der foreløpig ikke er aktuelt. Canada skal imidlertid være interessert.

TI CD-ER: Herman Friele (t.h.) bytter Edvard Grieg ut med Kurt Nilsen (t.v.) i Bergen rådhus. Men så langt har han bare fått tak i ti cd-er.
Scanpix