Utgifter for 14 millioner kroner må kuttes når styret i Nobels Fredssenter samler seg for et todagers styremøte torsdag formiddag.

Åpen krangel

For å opprettholde dagens nivå med aktiviteter og åpningstider måtte Fredssenteret fått 31 millioner kroner på neste års statsbudsjett. Det ble 17,3 millioner.

Opptakten til kuttemøtet har vært preget av åpen krangel med kulturminister Trond Giske (Ap), som mener at økonomistyringen har vært uansvarlig.

Skal klare seg med statsstøtten

Styreleder Geir Lundestad og direktør Bente Erichsen er klare i sin tale i forkant av styremøtet der sparebluss blir gjennomgangstemaet; Fredssenteret har ikke brukt en krone de ikke har hatt dekning for, og slik skal det også bli i fremtiden.

– Vi skal klare oss med de 17,3 millionene vi får i statsstøtte, det har styrelederen sagt helt tydelig, sa Fredssenterets direktør Bente Erichsen til NTB like før styremøtet startet på et hemmelig sted torsdag.

– Nå blir det en diskusjon i styret om hvordan og hvor vi skal kutte, sier Erichsen.

Dermed står både kutt i åpningstider, stab og aktiviteter på dagsordenen.

PLANLEGGER KUTT: Styreledre Geir Lundestad og daglig leder Bente Erichsen i Nobels Fredssenter søkte om 31 millioner i tilskudd, men fikk bare 17,3.
Åserud, Lise