• Miljøbevegelsen bør tørke tårene og komme over gasskraft-skuffelsen. Vår felles innsats gjør at vi nå flytter fjell, sier Frederic Hauge til Aftenposten.

Bellona-lederen er ikke enig i den kraftige kritikken av regjeringen og SV i Mongstad-saken, skriver avisen.

— Den kampen norsk miljøbevegelse har ført, kan ha vært helt avgjørende for at vi kanskje kan få utviklet den løsningen som ser ut til å bli en av de aller viktigste for å håndtere drivhuseffekten, sier Hauge.

— Norske miljøvernere skal i så fall være uhyre stolt av innsatsen, sier han videre.

Hauge oppfordrer miljøbevegelsen til å konsentrere seg om mer enn antall dager med CO2-utslipp fra Mongstad-anlegget. Han mener Regjeringen og Statoils avtale er en følge av årelang kamp for rensing av gasskraft fra miljøbevegelsens side, skriver Aftenposten.

— Jeg forstår skuffelsen over 2014, og jeg skulle gjerne hatt deponering fra før den tid. Men alle som har slåss mot gasskraftverk, har faktisk fått aksept for noe de andre lå og skrek av latter over da vi kom med det for få år siden, sier Hauge.

SV-leder Kristin Halvorsen er blitt møtt med krav om at SV må ut av regjeringen, men Halvorsen framstiller gasskraftverk-vedtaket nærmest som en miljøseier.

— Vi har svelget en LITEN kamel og gått med på CO2-rensing fra 2014 i stedet for 2012. Alternativet til full CO2-rensing i 2014 hadde vært gasskraftverk på Mongstad med null rensing, sier SV-lederen.

Jon Edvardsen