En av de to mennene som var etterlyst for å ha stjålet en million kroner på Gardermoen tidligere torsdag formiddag, er pågrepet av politiet.

Politiet pågrep mannen i nærheten av sin bolig på Flisa i Hedmark ved 14-tiden torsdag. Den andre mistenkte — og pengene - er fortsatt borte.

Pengene ble overlevert torsdag formiddag i en plastpose på et parkeringsområde ved Oslo Lufthavn på Gardermoen, og skulle være oppgjør for malerier fra utlandet. Men de to karene, som er hjemmehørende i Solør og skal være "gamle kjenninger" av politiet lokalt, forsvant med kontantene uten å gi fra seg kunsten.

— Jeg skulle aldri ha gitt dem pengene før jeg fikk bildene, vedgår den 62 år gammel mannen som ble frastjålet pengene.

I stedet for umiddelbart å varsle politiet, la pengenes eier seg på hjul etter de to mennenes sølvgrå VW Passat. Bilen er registrert i navnet til den ene mistenkte.

Først klokka 13.52 mottok politiet i Elverum melding fra fornærmede via nødtelefonen om at en av de mistenkte var observert i en bil i Åsnes i Hedmark.

Vaktsjef Jan Erik Fossneset i Romerike politidistrikt opplyser til NTB at politiet både på norsk og svensk side er på leting etter den siste Solør-mannen.

— Vi har ikke fått avhørt fornærmede ennå, fordi han har vært mest opptatt av å jakte på tyvene for å få tilbake pengene sine, sier Fossneset.