To av fire som ble tatt ble løslatt av politiet torsdag ettermiddag. I tillegg vil en tredje person bli løslatt i løpet av dagen fredag. Den fjerde vil politiet derimot be om varetektsfengsel i fire uker for.

— Det er ikke grunnlag for å be om fengsling for de tre andre. Det er trolig heller ikke fare for bevisforspillelse, sier politiadvokat Karsten Monsen i Rogaland politidistrikt til NTB.

De fire som ble pågrepet, tre menn og en kvinne i alderen 25-30 år, er alle kjenninger av politiet og kan knyttes til narkotikamiljøet.

Politiet tok seg inn i leiligheten i Sirdal i Vest-Agder etter å ha fått melding om at en person følte seg truet like etter midnatt natt til torsdag. En mann som brått kom ut av et naborom med en hevet revolver siktet mot den ene politimannen. Kollegaen grep inn og fikk hindret at et skudd traff noen. Da snudde vedkommende seg mot den andre politimannen og hevet våpenet på ny. Før han fikk løsnet flere skudd, kastet politimannen seg mot vedkommende og fikk lagt ham i bakken. Mens mannen lå på gulvet, gikk enda et skudd av. Deretter ble mannen pågrepet og våpenet beslaglagt.