Se bilder av bryllupsantrekkene

— Men Ari skulle beholdt tredagers-skjegget. He-he-he. Det hadde gitt ham en liten vri på det klassiske uttrykket, sier Michael T. Nartey (36) fra det bergensbaserte designstudioet T. Michael. BTs ekspertanmelder mener det var langt mellom overraskelsene på kir-ketrappen til Nidarosdomen i går.

— Det samlede inntrykket er bra. Antrekkene var preget av en helhetlig tankegang slik det bør være i kongeli-ge brylluper, sier sjefdesigneren, som deler ut både ros og slakt.

Og slik ser karakterboken ut for de kongelige:

FOTO: KNUT EGIL WANG

Prinsesse Märtha

Ser ut som den prinsessen hun er. Sjarmerende, varm og strålende i silkeduchesse-kjole designet av Wenche Lyche. Antrekket gir lange og ele-gante linjer, ved at jakken er elegant klippet over hoften og går over i et slep. Ser veldig moderne ut, men har samtidig en gammeldags eventyr-sjarm. Puffermene er ganske moderne for tiden. Så det hele blir gammelt og nytt i en perfekt kombinasjon, noe hun også ser ut til å være klar over

Ari Behn

Absolutt ingen overraskelser i klesveien. Men han er elegant, akkurat slik man kunne forvente at han ville være. Han ser ut til å trives i sitt antrekk, og ser avslappet ut, noe som er viktig. Men han kunne beholdt tredagersskjegget. Det ville vært mer den "Ari vi kjenner". Vi kjenner ham nemlig som klassisk — med en liten vri.

Kronprinsesse Mette-Marit

Den todelte, lyseblå kjolen trenger nesten ikke noen kommentarer. Og det er ikke stum begeistring. Dette er rotete, og ser ut til å være satt sammen i en fart. Tyllskjørtet er rett og slett ikke særlig pent, og ser ut til å mangle en helhetlig designtanke. Hun skal ha et lite pluss for å være vågal. Men antrekket er og blir et bomskudd. Hva tenkte hun på?

Dronning Sonja

Antrekket til dronningen utmerker seg rett og slett ikke på noen måte. En blå-farget kjole, hvor et sjal dekker det meste av overkroppen. Det virker egentlig litt rotete.

Madeleine

Kledelig. Flatterende. Ser elegant ut i nydelig, lyseblå kjole med stropp over høyre skulder. Hun kler seg på en "fresh" måte. Hun er ung og kan kle seg kroppsnært og etter alderen, noe hun gjør uten å overdrive.

Kronprinsesse Victoria

De svenske jentene kler seg svært flott, og Victorias drakt er kanskje enda flottere enn søsterens. Kjolen med rosa paljetter - i passelige mengder - har en fin og kroppsnær form. Den sitter veldig fint. Perlene rundt halsen setter prikken over i-en. Antrekket er ganske enkelt stilfullt og nydelig.

Marianne Ulrichsen og Kåre Conradi

Forloverne er begge to fine og elegante. De kler seg svært passende for anledningen, uten noen risiko for å ta over showet. Hun har en enkel og kledelig, kremfarget kjole.

Dronning Margrethe

Auda. Helt forferdelig. Dette ser ut som en Helly Hansen-jakke. Det er bare sydvesten som mangler hos den danske dronningen. Fargen gir assosi-asjoner til påske, men også da er dronningen lovlig sent ute. Lite elegant og lite kongelig. Men kanskje vil hun fremstå nettopp slik? Likevel burde hun kjøre mer "safe" ved anledninger som dette.

Brudepikene og -gutten

De ser jo veldig flotte ut. Jentene har fått kjoler av stoffet som var til overs fra prinsessens jakke? Men de er enkle og stilfulle, akkurat slik de skal være. Ikke for overdådig, så de ikke stjeler fokuset fra bruden.

Marianne Solberg Behn

Hun har en kjole med stilsikkert fargevalg og fint stoff. Men utringningen i kjolen er ikke bra. Den går kort og godt helt feil vei. Den burde kanskje vært rett over, i stedet for høyest på midten.

Grevinne Sophie

Både ja og nei. Grevinnen av Wessex går med en kjole som hjemme i Eng-land er ganske moderne og ikke så lite funky. I et norsk eventyrbryllup blir det litt i overkant dristig. I Norge blir det litt feil kjole i brylluper.

Kronprinsesse Maxima

Kronprinsessen kler seg i alle fall i de nederlandske farger. Patriotisk i disse VM-tider. Kjolen er sigøynerinspirert, og litt overraskende i fargevalget. Men den kler henne egentlig godt.

RIS OG ROS: Klesdesigner Michael T. Nartey tok et skråblikk på antrekkene i Nidarosdomen.
FOTO: HELGE HANSEN