— Nå som vi har levert lista har vi blåst i fløyten, og kampen er i gang, sier Johannessen til Nettavisen. Start-legenden stiller på fjerdeplass på lista, som ikke overraskende toppes av Kleppe. Andreplassen bekles av Tor Arvid Gundersen. Åtte av de 11 på lista er tidligere Frp-medlemmer.

Elvis-reaksjoner At Kjell Henning Bjørnstad, alias Kjell-Elvis, stiller på listas 9. plass og bringer selveste "Kongen" inn i valgkampen, vekker reaksjoner fra Frp-hold.

— Det er synd at Elvis trekkes inn i norsk politisk debatt på denne måten. Og det skjer mens han ligger der på Graceland og aner fred og ingen fare. Stakkars mann, sier Frp-medlem og musiker Stephen Ackles til VG.

Også Frp-formann Carl I. Hagen er en svoren fan av "The King". Hagen hevder overfor VG at han nok har større Elvis-kunnskaper enn Kleppe, men ønsker ikke å ta et Elvis-politisk oppgjør med rivalen.

Kjell-Elvis selv mener Elvis ville kunne gå god for både Frp og Sørlandslista.

— Jeg tenker slik at Vidar Kleppe og Frp står for de samme sakene. Dersom Vidar hadde ringt Elvis og spurt om støtte, ville han nok fått det, sier Elvis-imitatoren til TV 2.no.

"In the Ghetto" Kjell-Elvis trekker fram Elvis-låta "If I Can Dream" som den som best oppsummerer Kleppes program. At låta er en hyllest til Martin Luther King, mener han bare bygger opp om dette.

— Altså, Elvis elsket alle - både negere og hvite. Vidar har kritisert systemet, ikke innvandrerne. Feilen er at vi får gettoer, egne moskeer og egne politiske partier. Elvis sang jo om dette - i klassikeren "In the Ghetto", sier Kjell-Elvis.

At Ackles reagerer på at Elvis blir politisk, har han forståelse for.

— Men jeg er jo en imitator, akkurat slik som Ackles. Jeg misbruker ikke Elvis´ navn. Men det er jo kanskje uheldig at kongens navn trekkes inn i norsk politikk, medgir Kjell-Elvis.

(NTB)

TIL POLITIKKEN: Elvis-imitator Kjell Henning Bjørnstad stiller på laget til Vidar Kleppe. (Arkivfoto: ScanPix)