Moms på utleiebåtplasser ble fjernet sist sommer. Men nå frykter både finansministeren og Kongelig Norsk Båtforbund at havneeiere vil ta sjansen på å stikke momsbeløpet i egen lomme. Båtforbundet har allerede avslørt flere slike tilfeller, skriver Dagbladet, som trekker fram Holmestrand kommune som ett eksempel:

Først sendte Holmestrand kommunen ut krav om havneavgift med moms, pluss 8 prosent prisøkning. Da kommunen ble gjort oppmerksom på feilen, sendte de ut en ny regning uten moms, men med samme sluttbeløp.

Finansminister Per-Kristian Foss frykter flere slike avsløringer:

— Ulovlig innkreving av moms er straffbart. Prisstigningen i fjor var på 2,1 prosent. Dersom noen øker prisen mer enn dette, kan det være at de utnytter bortfallet av moms. Dette var en ordning som skulle tilfalle båteierne, ikke marinaeierne, sier Foss til Dagbladet. Han oppfordrer båteierne til å protestere dersom regningene for båtplassen blir tilnærmelsesvis like store som i fjor.

Også generalsekretær Jan H. Syvertsen i Kongelig Norsk Båtforbund mener båteierne bør følge godt med:

— Vi vil følge meget nøye med framover, og håper båteierne kontakter oss dersom de oppdager forsøk på å innkreve moms som ikke lenger finnes, sier Syvertsen.

(NTB)

FRYKTER SVINDEL: Finansminister Per-Kristian Foss.
FOTO: SCANPIX