— Overflytting av sentrale offentlige arbeidsplasser til Bergen er svært viktig. Jeg er meget overrasket over den holdning Hordaland SV nå viser i denne saken, sier stortingsrepresentant Leif Lund, A, til Bergens Tidende.

— Jeg er oppgitt og overrasket. Det virker som om Hordaland SV lar seg styre fra Oslo, sier Monica Mæland, Høyres byrådslederkandidat i Bergen.

På SVs landsmøte i Tromsø kjemper Oslo SV energisk for å beholde flest mulig statlige arbeidsplasser i hovedstaden. Arbeids- og administrasjonsminister Victor D. Norman vil flytte åtte statlige tilsyn med 900 arbeidsplasser ut av Oslo.

Nå jobber Oslo SV for at Stortinget skal behandle hvert enkelt tilsyn for seg, ikke som samlet pakke. Hordaland SV støtter et slikt syn, meldte Bergens Tidende i går. Fylkespartiet går dermed ikke utve-tydig inn for flytting av Konkurransetilsynet til Bergen. Oddny Miljeteig, SVs førstekandidat i Bergen, tror ikke det vil svekke SVs oppslutning i Bergen og Hordaland.

— Det blir håpløst å behandle hvert enkelt tilsyn for seg. Da får vi et distriktsoppgjør på Stortinget og pakken ryker, tror Leif Lund. Han peker også på at det ikke ene og alene er SV som vil sikre Regjeringen flertall i denne saken. Lund tror at også Arbeiderpartiet vil følge Regjeringen. Statlige arbeidsplasser er viktig for Bergen.

— SV kan sette hele utflyttingen av statlige arbeidsplasser til distriktene i fare. Da får ikke Bergen de hardt tiltrengte arbeidsplassene for akademikere, påpeker Monica Mæland. Hun synes SV opptrer useriøst i denne saken.