Barnefaren ble etterlyst gjennom Interpol og pågrepet i Thailand i fjor høst, etter at han flyktet fra sin familie og politiet i Norge. Den tre måneder gamle sønnen som ble forlatt like ved sykehustrappen, ble oppdaget av en rengjøringshjelp, men livet sto ikke til å redde. Sammen med babyen, som lå i en bærebag, lå det en lapp med noen opplysninger om farens fortvilte situasjon. Obduksjonsrapporten viste at gutten hadde krusningssår på hodet og indre blødninger.

Husker ikke Tiltalebeslutningen lyder på bevirkning av grov legemsbeskadigelse, en lite anvendt paragraf i straffeloven, som har en strafferamme på 21 års fengsel. Mannen må også svare for hensettelse av person i hjelpeløs tilstand — med døden til følge.

Den tiltalte faren kan ikke selv huske hva som skjedde den aktuelle dagen hjemme og ved sykehuset, ifølge hans forsvarer Tore Thomassen.

— Ingen vet hva som forårsaket skadene på den lille gutten, men politiet forutsetter feilaktig at et fall eller uhell ikke kan ha vært årsaken til at gutten ble skadet og døde, sier Thomassen til NTB. NTB

BABY-FUNN: Babyen ble funnet i denne bærebagen.