– Like før klokka 20 fikk politiet melding fra folk som hørte rop om hjelp, og de har begynt å bevege seg i retning denne lyden, sier redningsleder Jo Hallvard Braseth ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Foreløpig har ingen sett noe tegn til en ulykke, og ingen fly er meldt savnet, men politiet og redningssentralen tar likevel saken alvorlig.

– Vi er nødt til å handle som om det verste har skjedd. Dette kan være guttunger som er ute og har det moro, men det kan også være reelt, sier Braseth.

Varmesøker

Et politihelikopter med varmesøker om bord fortsatte letingen i kveldsmørket i Nittedal kommune, like nord for Oslo.

Rundt klokka 15.30 meldte en kvinne på ridetur om en mulig flystyrt, men fem timer senere var ingenting funnet.

Rytteren har forklart at hun så lite fly som oppførte seg underlig, og som til slutt forsvant.

– Hun har forklart at flyet hadde retning mot bakken, og at det oppsto røyk da det forsvant, sier operasjonsleder Per Martin Ødegård i Romerike politidistrikt til NTB.

Ingen savnet

Folk i flymiljøet på Romerike som NTB har vært i kontakt med, har ikke hørt om noen ulykke, eller at noen er savnet. Verken kontrollsentralen på Røyken eller andre har oversikt over hvilke småfly som er ute til enhver tid, derfor kan det ta tid å finne ut om noen er savnet.

Hovedredningssentralen har vært i kontakt med en rekke flyplasser i Sør-Norge, men ingen har fått melding om at noe småfly er savnet, ifølge Ødegård.