ARNE COLLIANDEROslo Høyre og sentrumspartiene mener at innrømmelsene Ap kom med tirsdag kveld ikke er nok til å lose planene og finansieringen av det fremtidige forsvaret gjennom i Stortinget.

Ap la ut et agn med nye MTB-er, en ekstra brigade til Hæren og flere HV-soldater, og håpet at agnet ville bli slukt rått. Det ble det ikke. Både Høyre og Frp vil skvise regjeringen ytterligere for å få enda mer materiell og midler til Forsvaret.

Dette har provosert statsminister Jens Stoltenberg, som beskylder opposisjonen for å utnytte forsvarssaken til å drive valgkamp.

— Kampflyene er vår fanesak. Der er vi ennå ikke kommet til enighet, sier Hans J. Røsjorde (Frp), lederen i forsvarskomiteen. Regjeringen går inn for å kjøpe 48 nye kampfly. Frp vil ha 60.

Ap etterlyser dessuten økonomisk ansvarlighet i sentrumspartienes planer for det fremtidige forsvaret. Regnestykker Ap har fått satt opp, viser helt andre og høyere tall enn sentrumspartiene opererer med for sine forslag.- Økonomien er et problem. Det er mye som tyder på at også regjeringens forslag er underfinansiert, mener Hans J. Røsjorde. I går var det et nytt møte i forsvarskomiteen, uten at det ble noe gjennombrudd i forliksforhandlingene. I morgen skal komiteens innstilling til Stortinget være klar. Drøftingene er allerede løftet opp på de parlamentariske ledernes nivå, og vil fortsette utover torsdagen.