Redningsarbeidere fortsetter gjennom natten til vanns og på land igjen fredag.

– Letingen i sjøen med et undervannsfartøy med kamera og lyskastere vil pågå gjennom natten. Mannskapene gjorde seg ferdig med området på innsiden av moloen torsdag kveld. Søket fortsetter i natt på utsiden av moloen, der det naturlig nok er dypere og mer strømmer i vannet. Letingen på land fortsetter fredag med de samme styrkene som var i sving torsdag, sier operasjonsleder Kjell-Arne Sletthei i Rogaland politidistrikt til NTB torsdag kveld.

På fisketur Guttens far, 46 år gamle Harald Korstvedt, ble funnet død i sjøen onsdag ettermiddag. De to var på fisketur da faren havnet i sjøen ved fergekaien ved Mortavika i Rennesøy kommune. Det er uvisst hvordan ulykken skjedde, men det var høye bølger og sterk vind i området der de to fisket.

Onsdag kveld og hele torsdag ble det søkt etter tolvåringen både på land og i sjøen, men uten resultat.

– Det har nå vært lett i 24 timer og vi har ikke lenger stort håp om å finne noen i live i sjøen, sier redningsleder Nils-Ole Sunde ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Omfattende leting Det har vært lett etter gutten både med helikopter og båter. I tillegg har rundt 100 frivillige lett på land og langs strendene. Også redningshunder har vært satt inn i letingen.

Det var torsdag røff sjø i leteområdet, men god sikt fra helikopteret, ifølge redningsledelsen.

Politiet fikk melding om funnet av 46-åringen klokken 15.25 onsdag. Han ble da sett i sjøen av en passasjer på ferja som trafikkerer strekningen Arsvågen-Mortavika. En halvtime senere var han hentet opp av vannet.

Mye tyder på at mannen ikke hadde ligget lenge i vannet. Far og sønn gikk hjemmefra ved 13.30-tiden.Letingen etter den savnede tolvåringen Henrik Korstvedt utenfor Rennesøy i Rogaland var torsdag resultatløs. Søket trappes nå ned.

– Det eneste som skjer utover kvelden torsdag er at det blir lett i sjøen med et undervannsfartøy med kamera og lyskastere. Letingen på land er avsluttet for dagen. Om den skal tas opp igjen fredag blir avgjort i løpet av kvelden torsdag, sier operasjonsleder Arild Bjørnevoll i Rogaland politidistrikt til NTB.

TRAGEDIE: Den omkomne 46-åringen ble fraktet vekk fra Mortavika i kveld. Foto: PÅL CHRISTIANSEN, STAVANGER AFTENBLAD
PÅL CHRISTENSEN, STAVANGER AFTENBLAD