Innlandstrafikken gikk ned med 10,1 prosent og utlandet med 8,3 prosent. Utenlands rutetrafikk har en nedgang på 5,5 prosent mens utenlands chartertrafikk gikk ned 20,5 prosent, opplyser markedssjef Knut Stabæk.

I april reiste 1.110.471 passasjerer over Oslo Lufthavn. Dette er 9.050 færre enn i samme måned i fjor. Tilnærmet samme trafikk i år som i fjor skyldes ikke at trafikken har tatt seg opp igjen, men at påsken var i april 2001.

På innlandet og med utenlands charter har trafikken vært henholdsvis rundt 10 prosent og 20 prosent lavere i hver måned i år enn i fjor. Med utland rute har trafikkbortfallet blitt gradvis mindre, fra minus 7,5 til minus 4 prosent.

— Dette viser at folk fortsatt er påvirket av terrorhandlingene i USA i fjor, og at prisene innenlands oppfattes som høye. Utviklingen på utenlands rute kan bety at den internasjonale økonomien er på bedringens vei, men foreløpig er det ingen sterke signaler om økt etterspørsel. Effekten av lavere priser på grunn av bortfallet av passasjeravgiften fra 1. april og mer ferie lar også vente på seg, sier markedssjef Knut Stabæk.

(NTB)