– Begge rullebanene er stengt på grunn av sikkerhetsmessige grunner. Rullebanene er glatte, og det er ikke forsvarlig å ta ned fly for landing. Av samme grunn kan heller ikke fly ta av, sier informasjonssjef Jo Kobro ved OSL til NTB.

Han opplyser at det har falt 25 centimeter med snø på Gardermoen og at det er veldig glatt på rullebanene.

– Vi må vente med å sette i gang trafikken til vi får opp friksjonen på rullebanene, og det kan ta tid. Passasjerene må beregne lang ventetid, og i verste fall må folk regne med at de ikke kommer seg av gårde i det hele tatt. Det avhenger helt av snømengdene, sier Kobro.

Snøfallet kom imidlertid på en rolig dag. OSL stengte rullebanene før klokken 19 lørdag kveld.

– En del passasjerer venter på å komme seg av gårde. Vi skulle ha 30 avganger etter at vi stengte, og 40 ankomster, sier Kobro.

Flyene som skulle til OSL lørdag kveld, ble i stedet omdirigert til andre flyplasser, blant annet Göteborg, København, Torp og Stavanger.

– Været ser ikke ut til å være på vår side, men vi regner med at snøværet vil avta ved 4-tiden søndag morgen. Vi har et lite håp om at vi skal klare å åpne rullebanene før den tid, muligens mellom klokken 23.30 og midnatt. Vi venter på sikker informasjon rundt dette, men optimismen er usikker, sier Kobro.

Han legger til at han håper de reisende har forståelse for situasjonen, og sier at sikkerheten er viktigst.