De tre skadde ankom Ullevål sykehus like etter midnatt. På det tidspunktet så det ut til å gå svært ille med dem, men i 2.30-tiden ble den ene 19-åringen erklært utenfor livsfare, får NTB opplyst ved Ullevål sykehus. Tilstanden hans var likevel alvorlig, men stabil.

Like før klokken 6 var de to andre operert, men tilstanden var fortsatt kritisk for begge. 22-åringens tilstand var likevel stabil, mens den andre 19-åringens tilstand var ustabil, melder Ullevål sykehus.

Alle tre har alvorlige skader i bryst og buk.

De to 19-åringene er av marokkansk og spansk opprinnelse, mens 22-åringen er av vietnamesisk opprinnelse.

Gjenger Politiet kjenner foreløpig ikke motivet for skytingen, som fant sted i 23.30-tiden ved T-banestasjonen på Stovner, bare 50 meter fra Stovner politistasjon.

— Vi antar at dette har vært et oppgjør mellom gjenger. Etterforskningen i natt har frembrakt navnene på to mistenkte og vi regner med en snarlig pågripelse, sier vaktsjef Kjell Pedersen ved Oslo Politidistrikt til NTB.

Store politistyrker leter nå etter de to.

Vitner har fortalt om en slåsskamp på Stovner tidligere på kvelden, hvor en 8-10 personer skal ha vært involvert.

— Vi regner som ganske sikkert at dette har med skytingen å gjøre, sier Pedersen.

Gjengene består av personer med forskjellig nasjonalitet, også norsk. Politiet regner ikke med at oppgjøret har noe med den siste tidens bråk mellom de såkalte A- og B-gjengene.

Automatvåpen - Trolig er 7-8 skudd avfyrt. Vi har funnet hylser etter 9 mm-ammunisjon liggende på stedet, trolig fra et automatvåpen, sier operasjonsleder Vidar Hjulstad til NTB.

Politiet sperret fredag kveld av området for å foreta åstedsgranskinger.

De to etterlyste personene skal ha avfyrt skuddene mot en bil de tre satt i. Seks vitner til skytingen ble natt til lørdag avhørt av politiet.

To av vitnene skal ha sittet i bilen, og disse kjørte de skadde til legevakten i Oslo etter skytingen.

Der ble de tre konstatert livstruende skadd og brakt til Ullevål sykehus. Politiet foretar nå tekniske granskinger av bilen. En bussjåfør er også blant vitnene til skytingen.

— Vi har flere forskjellige utsagn på fluktbilen, som både kan ha vært en sølvgrå Daihatsu eller en liten, rød Mazda, sier Hjulstad.

Politipatruljer stanset natt til lørdag en rekke biler i Stovner-området.

Et titall pårørende møtte opp ved Ullevål sykehus etter at de tre ble brakt dit, og det var en periode kaotiske tilstander. Politiet sendte derfor patruljer til stedet.

Knivstikking Tidligere fredag kveld ble en 23 år gammel mann knivstukket på Veitvet T-banestasjon, men ingenting tyder så langt at denne episoden har noe med skytingen å gjøre.

— Mye tyder på at denne episoden involverer personer fra et annet miljø, sier Hjulstad til NTB.

23-åringen er lagt inn på Ullevål sykehus med alvorlige brystskader etter stikk i ryggen, får NTB opplyst ved Ullevål sykehus. Knivstikkingen skal ha skjedd i 22-tiden fredag.

Gjerningsmannen i knivstikkingen skal ifølge vitner være en gutt av pakistansk opprinnelse mellom 14 og 18 år. Han var kledd i hvit lue og hvit jakke og ble sist sett løpende fra åstedet sammen med to jevnaldrende gutter.

NTB-Trygve Mellvang