• Jeg vet ikke om det blir en avklaring om ny regjering i dag.

Fremskrittspartiets første nestleder Per Sandberg sier at regjeringssonderingene er over.

Høyre, Venstre, Kristelig Folkeparti og Fremskrittspartiet skal mandag ettermiddag ha møter hver for seg før de skal holde en felles pressekonferanse mandag kveld.

Før helgen ble det antydet at svaret på hvem som deltar i ny regjering ville være klart mandag, men nå er det ikke like sikkert lenger. Erna Solberg var nemlig ikke fullt så klar da hun snakket med pressen mandag formiddag.

— Ikke dårlig tid

— Jeg vet ikke om det blir en avklaring i dag. Det er også usikkert hvor mange partier som skal med i regjeringen, sa hun.

Dermed er det fortsatt uvisst om det blir en regjering bestående av Høyre, Fremskrittspartiet, Venstre og Kristelig Folkeparti eller bare noen av partiene.

Solberg fikk spørsmål om hun hadde dårlig tid med å få klarhet i hvilke partier som skal erstatte den rødgrønne regjeringen.

— Vi har ikke dårlig tid. Fortsatt har vi to uker på oss, svarte Solberg.

- Når begynner dere å få dårlig tid?

— Hvis vi ikke blir ferdig til Stoltenberg-regjeringen går av.

Vet mer i kveld

Dermed er regjeringsspørsmålet mer uklart i dag enn det som tilfellet var før helgen. Da ble det sagt at det kom en avklaring mandag. Nå er ikke dette så klart lenger. KrFs parlamentariske leder presiserte at partiets organer skal behandle regjeringsspørsmålet i ettermiddag.

— Det er aldri godt å si hva de kommer frem til, sa Hans Olav Syversen til BT ved lunsjtider mandag.

Sandberg optimist

Heller ikke Venstres Trine Skei Grande kunne gi svar.

Per Sandberg var imidlertid langt mer optimistisk. Fremskrittspartiets nestleder mener det blir en avklaring om hvem som skal delta i den nye regjeringen.

— Jeg tror det blir en avklaring i dag, sa han til BT.

Møte på møte

Senere i dag er det møter i de fire ulike partiene. Først ut er KrF som har møte med stortingsgruppen og sentralstyret klokken 15.

Venstres stortingsgruppe møtes to timer senere.

Det samme gjør Frps landsstyre

Også Høyres stortingsgruppe møtes mandag ettermiddag, trolig ved 17-tiden.

Først mandag kveld vet vi mer om hva som skjer videre i regjeringsspørsmålet.