En 30 år gammel kvinne har vært sporsløst forsvunnet fra sitt hjem i Nedre Eiker i Buskerud i 14 dager. Nå er Kripos koblet inn i etterforskningen.

Verken familie eller venner i Norge har hørt fra kvinnen de siste to ukene.

– Kvinnen, som er småbarnsmor, ble meldt savnet fra familien sin 7. mai. Vi har gjort en rekke undersøkelser i håp om å finne ut hvor hun befinner seg, sier lensmann Øyvind Aas ved Nedre Eiker lensmannskontor til NTB.

Politiet har også gjort søk for å finne ut om det kan ha tilstøtt henne noe, om hun kan ha vært utsatt for en ulykke.

Ingen mistenkt

Kvinnen var hjemmeværende med sine fire små barn i familiens leilighet i Mjøndalen før hun forsvant. Både kvinnen og hennes mann er irakiske statsborgere. De skal ha bodd i Norge i rundt ti år, for det meste i Buskerud, skriver Dagbladet.no.

Det skal ha vært kvinnens ektemann som meldte henne savnet. Etterforskerne mener det er svært spesielt at hun forsvinner uten å oppgi noen grunn. Foreløpig har ingen status som mistenkt i saken.

– Vi har ingen mistenkte eller siktede i saken ennå, sier Aas til NTB.

Politiet har gjort undersøkelser i kvinnens familie og omgangskrets her hjemme og i andre land. Etter 14 dager med resultatløs etterforskning var Kripos mandag på plass for å bistå det lokale politiet med den taktiske etterforskningen av forsvinningen.

– Grunnen er helt rutinemessig. Vi har ikke fått så mye opplysninger som vi har ønsket, sier lensmannen.

Etterlysning

Tirsdag vil politiet mest sannsynlig etterlyse kvinnen med navn og bilde i mediene.

– En etterlysning vil kunne gi oss så mange opplysninger som mulig om hennes bevegelser rundt tidspunktet da hun ble meldt savnet. Samtidig er en etterlysning en stor påkjenning for familien. Derfor går vi ikke ut med etterlysning med en gang, sier lensmannen.

Politiet ønsker ikke å fortelle når kvinnen sist ble observert. Det vil kunne låse potensielle vitner og hindre dem i å stå fram, mener lensmannen som ikke har noen teori om hva som kan ha skjedd kvinnen.

– Vi ser alle veier og holder alle muligheter åpne, sier lensmann Aas.