Ifølge Dagbladet vil forsvarsministerens skriftlige redegjørelse til Stortinget stille seg fullt og helt på forsvarssjef Sverre Diesens side og sable ned Roséns framstilling av saken. Det ser hun fram til.

– Ja, jeg ser fram til å legge fram fakta i saken og jeg skal svare kontroll— og konstitusjonskomiteen grundig, sier Strøm-Erichsen.

Rosén advarer på sin side forsvarsministeren mot å stole blindt på Diesens versjon av striden.

– Hun må ha dårlige rådgivere dersom hun velger å gå videre på de halvsannhetene som Diesen har kommet med. Det vil bli svært enkelt å tilbakevise i høringene, sier Rosén.

Diesens hovedpoeng er at Rosén ikke leverte varene som sanitetssjef. I stedet for å sørge for tilstrekkelig legehjelp til norske styrker i utlandet og kirurger til utsatte styrker som de norske soldatene i Maimana i Afghanistan, skal Rosén ha vært mer opptatt av å bygge opp statusen til Forsvarets sanitet og satse på forskning, skriver Dagbladet.

– Dette er oppspinn, vrøvl og vås fra ende til annen. Jeg har vært opptatt av å utføre de oppgaver som er pålagt oss, og blant dem er det noen få knyttet til forskning. Der har jeg vært opptatt av at vi skal være gode, men det har ikke noen sammenheng med rekruttering av leger og kirurger, sier Rosén.

Kontroll- og konstitusjonskomiteens leder Lodve Solholm (Frp) sa torsdag til NTB at det er nødvendig å holde høring fordi avtalen som Forsvaret inngikk med Rosén er «merkelig». Han vil i første omgang ha svar fra forsvarsministeren.

SKAL TA ET OPPGJØR: Forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen.