— Vi satt i avhør til over midnatt i går kveld, så det var en lang dag. Han opplever det som svært vanskelig å sitte varetektsfengslet for forhold han ikke har noe med, sier Aase Karin Sigmond til Aftenposten.no.

Hun er forsvarer for 64-åringen som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Sigrid Giskegjerde-Schjetne.

Politiet jobber ut ifra en teori om at Sigrid var et tilfeldig offer, sa politiinspektør Hanne Kristin Rohde på en pressekonferanse onsdag ettermiddag.

Har ikke fått vite grunnlaget

Sigmond og hennes klient har ikke fått vite hva grunnlag for at det nå er tatt ut siktelse mot 64-åringen.

— Jeg har ikke fått noen politidokumenter om grunnlaget for siktelsen. Det ble heller ikke foretatt noen konfronterende avhør, sier Sigmond.

Videoen viser huset som tilhører den 64 år gamle mannen som er siktet for drap eller medvirkning til drap på Sigrid Giskegjerde Scjetne.

64-åringen mener at han vil bli sjekket ut av saken når politiet får ettergått de opplysningene han har gitt.

— Han har gitt opplysninger om sine bevegelser på de aktuelle tidspunktene, og jeg antar at politiet nå bruker de neste dagene på å sjekke disse opplysningene, sier Sigmond.

VG skriver i dag at 64-åringen kjørte aviser den aktuelle natten.

— Er det i tråd med hva din klient selv hevder?

— Han har jobbet for VG, og regner med at VG har sjekket opp hans arbeidstid som arbeidsgiver. Jeg kan ikke gå inn på hva han har fortalt i avhør, sier Sigmond.

- Felles interesse for bil

Han og den siktede 37-åringen har møttes gjennom bilmiljøet. Flere medier har skrevet at 37-åringen praktisk talt skal ha bodd hos 64-åringen i perioder.

— Slik jeg har forstått det, møttes disse gjennom en felles interesse for bil. Jeg har ikke inntrykk av at 37-åringen har bodd hos min klient, sier Sigmond.

Det er ikke planlagt ytterligere avhør av 64-åringen i dag.

- Er samarbeidsvillig

Sigmond understreker at 64-åringen, tross at han opplever situasjonen som vanskelig, er samarbeidsvillig.

— Dette er en veldig alvorlig sak, og han ønsker å samarbeide med politiet, sier Sigmond.

64-åringen har vært aktiv i en Citröen-klubb i Oslo-området. På en eiendom i Vestby i nærheten av der Schjetne ble funnet, har han hatt en verkstedhall for gamle biler.

FS00043621[1].jpg