— Sist jeg så en valgsending hjemmefra var Geir Helljesen en ung mann. Nå skal endelig jeg få se hvordan den modne Geir Helljesen loser oss gjennom valgsendingene, ler professoren og valgkommentaren på kjent vis når BT spør hvilke planer han har for valgkveld.en

- Betyr det at du vil holde deg til NRK på valgkvelden?

— Ja, jeg vet jo hvordan TV2 legger opp sendingen. Der har jeg pleid å være med de siste årene. Jeg gleder med til å studere hvert eneste enkeltresultat. Men jeg håper jeg slipper å se kommentarer fra politikere som ikke kan si annet enn de vil vente med å kommentere før de ser hele resultatet. Etter min mening, burde timene mellom klokken 20 og midnatt være politikerfrie. I stedet burde velgerne få slippe til alene.

- Hvorfor ble det hjemmekveld a k kurat i år?

— Nei, det passet bare slik. Jeg hadde ingen avtaler. Men nå har P4 vært hjemme hos meg og innredet hjemmestudio på hjemmekontoret mitt. Kommentarer blir det nok likevel.

- Redd for å bli arbeidsledig ?

— Nei, langt ifra. Regner med det blir en del telefoner fra store og små media som trenger kommentarer. Den første telefonen fikk jeg forresten i fem-tiden mandag morgen. Jeg svarte helt i ørska. Husker ikke lenger hvem som ringte. Men det var vel en av disse morgenradioene. Siden har det gått i ett. Det regner jeg med det kommer til å gjøre inntil det hele er over.

- Blir det alene hjemme kveld?

— Ja, det går jeg ut fra. Min kone har alltid sett valgsendingene hjemme hos noen venner. Hun er ikke vant til at jeg er hjemme på en slik kveld. Jeg tror ikke hun gjør endringer i programmet for min skyld. Jeg kommer til å løpe mellom tv-en og pc-en for å være sikker på å få med meg alt.

- Har du tilgang til spesialkilder slik at du kan være litt på forskudd med resultatene?

— Nei. Jeg må greie meg uten kommentatorbasen til TV2 denne gang. Men med bredbånd, internett og tv skal jeg klare å holde meg oppdatert.

- Får du enkeltresultater inn på mobiltelefonen?

— Det kunne jeg fått. Men det pleier å komme så mange telefoner likevel, så det har jeg ikke bestilt.

- Er du sikker på du kommer til kl a re å holde deg hjemme hele kvelden?

— Jeg har lovet å komme innom valgvaken til studentersamfunnet. Men det skal bare være en snartur før valglokalene stenger. Men skulle det bli knallseier for de rødgrønne, kan det være at jeg tar en drosje til valgvaken til Arbeiderpartiet for å være med å juble.

- Har du forresten husket å stemme?

— Ja, jeg forhåndsstemte som vanlig i god tid før valget. Det er ingen vits i å vente til valgdagen for meg som ikke er i tvil om partivalget.