Marianne Lie har solid ballast med seg nå hun nå går over til Norges Rederiforbund. Hun har nemlig jobbet der tidligere. Hun ble første gang ansatt i 1988 og var med på starten av Maritimt Forum i 1990.

I 1993 ble hun avdelingsleder i næringspolitisk avdeling og i 1995 direktør i samme avdeling etter Per Morten Vigtel. I 1997 ble hun direktør i avdeling for informasjon og næringspolitikk.

Hun sluttet i 1998 og gikk over til Vattenfall Norge AS som administrerende direktør. Nå kommer hun fra Helsevakten Telemed AS, et selskap i Umoe-gruppen der hun var daglig leder gjennom eget konsulentselskap.

ý Vi har gitt oss god tid i prosessen med å finne ny administrerende direktør i Norges Rederiforbund. En rekke ulike kandidater er vurdert, og vi er svært fornøyd både med interessen for stillingen og valget av person, sier rederpresident Leif Terje Løddesøl i Wilh. Wilhelmsen ASA til Bergens Tidende.

Marianne Lie er skilt og har to barn. Hun er blant annet medlem av bedriftsforsamlingen i bergenskonsernet Rieber & Søn ASA og i det konkurrerende Orkla ASA. Hun har gjennomgått samfunnsfagstudier ved Universitetet i Oslo innenfor fagene jus og statsvitenskap.