DEN AVDØDE: Sami Milhem, født i 1994.
Privat

Den avdøde er Sami Milhem, født i 1994 og bosatt i Hareid kommune. Han var norsk statsborger, og kom opprinnelig fra Irak.

Den siktede, en mann i 20-årene, er norsk statsborger og bosatt på Sunnmøre. Han ble siktet for drapet natt til lørdag. Siktelsen går på forsettlig drap.

— Det var en lang kjede av indisier som ledet til pågripelsen. Han er psykisk i stand til å bli avhørt, opplyste politimester Ingar Bøen i Sunnmøre politidistrikt til NTB natt til lørdag.

Ifølge en pressemelding har politiet grunn til å tro at drapet skjedde tidlig på morgenen eller på formiddagen fredag 8. august.

Behov for nye avhør av vitner

Avhørene av den siktede vil trolig føre til et behov for nye avhør av flere vitner som allerede er avhørt, opplyser politiet i en pressemelding. Av den grunn vil ikke politiet foreløpig ikke gå inn på hva den siktede har forklart. Søndag ettermiddag var det avhørt over 30 med status som vitne.

Den siktede befinner seg nå i Ålesund, der avhørene gjennomføres. Mandag blir han fremstilt for varetektsfengsling med krav om fengsling i fire uker.

Etterforskning pågår for fullt

Den drepte manglet flere kroppsdeler da han ble funnet i et hus med til sammen fire kommunale leiligheter på Bigset i Hareid kommune fredag ettermiddag.

Politiet vil ikke si noe om hvilke kroppsdeler som var fjernet, men opplyste senere at kroppsdelene var funnet i leiligheten.

Søndag arbeider fortsatt rundt 25 personer fra Sunnmørepolitidistrikt med ulike fagfelt med saken.

Etterforskningen videre konsentrerer seg om å få på plass så mange detaljer som mulig rundt hendelsen, både om gjerningsmannens eventuelle motiv og det faktiske hendelsesforløpet. Disse opplysningene er viktig både for den strafferettslige vurderingen av saken og for de pårørende, opplyser politiet i pressemeldingen.

Obuksjon vil skje i Ålesund mandag.