Gjett om han var forfjamset, mannen i femtiårene, som havnet i Bergen, og ikke i trønderhovedstaden. Hurtigrute-passasjereren skulle egentlig forlate M/S «Trollfjord» i Trondheim, men da lå han i dyp Tornerose-søvn. Mannskapet var klar over at mannen skulle av, men klarte ikke å finne ham i løpet av de to timene båten lå ved kai. Ikke var han på lugaren sin, og han lot seg heller ikke spore opp i noen av restaurantene eller salongene om bord. Det var i grunnen ikke så rart. Mannen hadde til overmål havnet på feil lugar, og lagt seg til å sove der.

Han dukket først opp da Hurtigruten hadde forlatt både Molde og Ålesund, og valgte å bli med videre til Bergen. På kaien der sto Onkel Politi og ventet på ham.

— Han hadde nok tatt en akevitt eller to for mye på julaften. Mannen fikk iallfall en litt annen jul enn han hadde tenkt seg, humrer operasjonsleder Per Stiegler i Hordaland politidistrikt.

Mannen ble plassert på SAS-hotellet på Bryggen, etter at politiet hadde sjekket at han hadde penger til å gjøre opp for seg, og til å kjøpe flybillett hjem til Trondheim. Dit kommer han først i morgen. I dag går det ingen fly.

— Hvordan tok han dette?

— Hva skal jeg si? Er det ikke noe som heter trøndersk sindighet, sier operasjonsleder Stiegler.