INGA SVERDRUP

— Ble dere varslet av TV 2 før innslaget ble sendt, ble et vitne i Nokas-ledelsen spurt i Stavanger tingret t i dag.

— Vi ble oppringt av en journalist. Han sa at de kom til å sende lydopptaket. Jeg spurte da om hva jeg kunne gjøre for å stoppe det, og han henviste meg til vaktsjefen. Jeg ringte mine ledere og sikkerhetsansvalig i Nokas som videre tok kontakt med TV2. Jeg ringte også politiet og informerte dem om saken. Men TV2 ville ikke stoppe det.

— Varslet du dine kollegaer?

-Jeg ringte hun som snakket med politiet, men det viste seg jo at også andre kunne høres på opptaket, og de var ikke varslet. Det var en sjokkartet opplevelse for alle.

Lederen som vitnet i dag, forklarte at hun fikk beskjed om ranet på vei til jobb. Hun forstod raskt at dette var alvor. Selv om lederen ikke var til stedet under selve ranshandlingen, beskriver hun situasjonen som svært belastende.

— Det var en ekstrem hendelse å bli utsatt for. Selv om vi har beredskapsplaner, var ingen forberedt på en slik terrorhandling. Ingen var forberedt på at arbeidsplassen vår skulle være sentrum for en krigshandling slik dette var, sa hun.

Hun understreket videre at denne hendelsen har vært belstende for alle de ansatte.

— At vår arbeidsplass er årsaken til at en politimann ble drept mens han skulle passe på oss, er en svært tung belastning å bære, sa hun.