Synnevåg, som er forsker i Forsvarets forskningsinstitutt (FFI), har både skriftlig og muntlig gitt uttrykk for et voldsomt hat mot islam.

Ifølge Aftenposten har Synnevåg på åpne nyhetsgrupper på Internett gitt uttrykk for at muslimer fortjener å bli mobbet og trakassert, og at muslimer ikke er til å stole på "før de er seks fot under jorden". Han skal også ha hevdet at "bare det å være muslim er en av de verste forbrytelser mot menneskeheten en person kan være skyldig i".

Kirkeasylanter

FFI-forskeren beklager dessuten at satanister ikke hadde så pass vett "at de satte fyr på kirker hvor det oppholder seg kirkeasylanter, da kunne man på sett og vis si at det ene faenskapet røket ut det andre — bokstavelig talt".

Synnevåg er Norges 3. mest aktive deltaker på nyhetsgrupper. I løpet av tre måneder postet han 2016 meldinger og artikler. I temaer om innvandring er han Norges 2. mest aktive. I flere mailer har han også henvist til at han arbeider i Forsvaret, og gitt linker til arbeidsplassen FFI.

Sjokk og vantro

— Å reagere på dette ved å gå til pressen er en smule barnslig. Det skrives mye annet som er atskillig mer kraftig kost enn det jeg er kommet med. Men det er ingen som til dags dato har påvist en eneste feil i det jeg skriver om islam. Dette er temmelig uangripelig, sier Synnevåg.

Sjef i FFI, Nils Holme, reagerer med sjokk på uttalelsene som Synnevåg er kommet med.

— Dette er forskrekkelig, og en komplett overraskelse for oss. Det er helt udiskutabelt rasistiske holdninger. Jeg er dypt rystet, sier Holme til Aftenposten.

Holdt foredrag for NATO

Og mens Synnevåg privat hetser islam og dets tilhengere, er han til daglig en meget anerkjent forsker i FFI. Senest for to uker siden holdt han foredrag på det prestisjefylte NATO-seminaret. Etter at generalinspektøren Thomas Colin Archer i Luftforsvaret, hadde ønsket velkommen til seminaret, var FFI-forskeren en av de første nordmennene i ilden.