Dronningen var iført en buksedrakt og hadde med seg en stor pose med gaver. Kongeparet smilte og nikket til den fremmøtte pressen, som gratulerte med barnebarnet.

Mange skuelystne

Utenfor sykehuset sto det mange skuelystne og ventet på kongeparet under det skiftende skydekket. En rekke ansatte ved sykehuset og mange unge pasienter fra barneavdelingen hilste kongeparet med applaus da kongeparet ankom.

Ingen rød løper var lagt ut, men de kongelige gjestene ble tatt imot av sykehusdirektør Åge Danielsen og sjefen for kvinneklinikken, Thomas Åbyholm.

Privat besøk i går

Kongeparet gledet seg så mye over det nye familiemedlemmet Maud Angelica at de ikke greide å vente med å se henne. De nybakte besteforeldrene besøkte barnebarnet allerede i går kveld.

Ifølge Dagbladet dro dronningen rett fra Oslo Lufthavn Gardermoen til Rikshospitalet. Like etter hennes ankomst kom også kong Harald for å se barnebarnet.

Kongeparet var på besøk på sykehuset i totalt 22 minutter i går kveld. De både kom og gikk via pårørendeinngangen, og forlot sykehuset sammen i en av Slottets biler like før midnatt.

Informasjonssjef Wenche Rasch ved Slottet sier til VG at kongeparets besøk var av privat karakter, og at det offisielle besøket vil gå som planlagt i dag.

Rasch svarer bekreftende på at kong Harald og dronning Sonja kan tenkes å ha vært så nysgjerrige at de ikke greide å vente med å se barnebarnet til i dag.

Også andre familiemedlemmer er ventet på besøk til foreldre og barn onsdag.

Kronprinsparet derimot, må vente med å se niesen. I stedet feiret de prinsesse Märtha Louise og Ari Behns datter i London i går.

Opplevelse

Dronningen er så stolt og glad over sin nye rolle som mormor at hun var rørt til tårer da hun landet på norsk jord på Oslo Lufthavn Gardermoen i går kveld etter et opphold i London.

Dronning Sonja sier det er en helt utrolig opplevelse å bli bestemor.

— Ennå er det noe nytt, da, men fantastisk. Jeg er veldig takknemlig for at alt har gått bra. Det er det viktigste, sa dronning Sonja til NRK.

Både Ari Behn og prinsessen var like etter fødselen i kontakt med den like stolte morfar, kong Harald, som ifølge Ari synes det var sterkt å bli bestefar for første gang.

Kronprins Haakon er også fornøyd med å bli onkel.

— Kjempehyggelig. Nå gleder vi oss til å se henne, sa kronprins Haakon til NTB.

Beskjed på flyet

Ari Behns største opplevelse, en strålende gyllen halvmeter på 3.516 gram, slik den nybakte barnefaren selv beskrev datteren i går, kom til verden klokken 20.10 i går kveld. Da hadde prinsessen hatt veer i 14 timer.

Dronning Sonja fikk vite om begivenheten da hun satt på flyet på vei fra London.

Den nybakte faren klippet selv navlestrengen til sin datter, og forteller at hun ligner både på ham og moren, at hun har lite hår, men at det lille som er der ser mørkt ut.

Flott navn

Dronning Sonja er svært fornøyd med navnet Maud Angelica som Märtha og Ari har funnet til barnebarnet.

— Nydelig. Helt vakkert! sa dronningen.

Navnet Maud har den nyfødte fått etter sin tippoldemor, dronning Maud. Navnet Angelica bestemte prinsesse Märtha Louise og Ari Behn seg for allerede da de ble viet i Trondheim i fjor. Også kronprins Haakon liker navnet på sin niese. -Jeg synes navnet er veldig fint. Synes ikke dere også det? sa han til pressefolkene som ventet utenfor kronprinsparets bolig i London. (NTB)

PÅ VISITT: Kong Harald og dronning Sonja ankom onsdag formiddag Rikshospitalet for å besøke prinsesse Martha Louise og hennes nyfødte datter Maud Angelica.
FOTO: SCANPIX