— Forlot noen gang Gry Faresgrillen lørdag ettermiddag den 14. januar 2001, spurte aktor Omholt i Skien og Porsgrunn tingrett mandag.

— Dette har stått sentralt i etterforskningen. Vi har forsøkt å kartlegge om noen har sett henne senere på dagen, og vi vil føre vitner som skal belyse hvorvidt hun gjorde det, sa han.

Drapstiltalte Hosein (37) har hevdet at konen forlot grillen i 16-tiden den lørdagen for å hente de to barna deres hos moren hennes.

Kjærlighetsforhold?

Ifølge tiltalebeslutningen har Gamal Hosein kvalt sin kone og siden dumpet henne i Skienselva i januar. Hun ble funnet ved promenaden i Porsgrunnselva 6. mars 2001. — Ifølge obduksjonsrapporten har liket ligget i vannet i mange uker, forenlig med at døden kan ha inntruffet i midten av januar, sa Omholt.

Aktoratet hevder å kunne føre vitner for at Gry Hosein hadde et romantisk forhold til nevøen til Gamal Hosein i Israel. Gamal Hosein hevder at han ikke kjente til dette. Familien i Israel, samt nevøen, har i avhør benektet at Gry og nevøen hadde et romantisk forhold.

Ifølge påtalemyndigheten kan dette forholdet være et motiv for at Gamal Hosein skal ha tatt livet av sin kone. (NTB)