Rettssaken mellom Rakner og 15 av leilighetseierne skulle ha startet i går, men partene kom til enighet på dommerens kontor før saken startet, skriver Bergensavisen.

Dermed er en årelang kamp over.

**_— Dette har vært en veldig lang prosess. Nå er saksøkerne lettet over å være ferdig med den.

Advokat Nina Kibsgaard._**

— Leilighetene er godkjent, og partene ble enige i dag, bekrefter Rakner og selskapet Byggutvikling AS sin advokat Hallgeir Riisøen overfor BA.

Får 10 prosent påslag

Ingen av partene ønsker å kommentere innholdet i avtalen overfor avisen.

Ifølge BA innebærer forliket at Rakner og selskapet Byggutvikling AS kjøper tilbake de 15 leilighetene som ble solgt i 2005. Kravet var opprinnelig på mellom 45 og 50 millioner kroner. Det inkluderer heving av kjøpene og erstatning.

— Lettet over å være ferdig

Saksøkerne må dekke sine saksomkostninger, men skal ha fått tilbud om at leilighetene blir kjøpt tilbake for samme kjøpesum i tillegg til et pålegg på 10 prosent.

— Saken er forlikt og ut av verden. Forlikets innhold er konfidensielt. Dette har vært en veldig lang prosess. Nå er saksøkerne lettet over å være ferdig med den, sier advokat Nina Kibsgaard på vegne av saksøkerne.

Glad for løsning

  • Jeg har hatt dyp medfølelse med de som har kjøpt seg inn og ikke har hatt mulighet til å selge og komme seg videre i livet. Jeg har hatt klump i magen for dem, men nå er jeg veldig glad for at de har fått en løsning - selv om begge parter nok føler de har tapt, sier leder for komite for miljø og byutvikling, Ruth Grung (Ap).