– Vi har avsluttet den organiserte letingen for natten, men den vil bli gjenopptatt med stor innsats lørdag morgen, sier operasjonsleder Anders Oksvold i Follo politidistrikt til NTB ved 21.30-tiden fredag kveld.

Både Sea King og et politihelikopter vil da bli satt inn samtidig som dykkere vil undersøke flere av vannene i området. I tillegg kommer letemannskapene fra Røde Kors og Norsk Folkehjelp pluss seks hundeekvipasjer fra Norske Redningshunder.

Mannen ble sist sett ved 14-tiden torsdag. Han dro da ut i marka for å lete etter en hund som var savnet. Hunden er kommet til rette, men mannen er som sunket i jorda.

– Vi har ingen indikasjoner på at han er borte frivillig og vil lete med alle tilgjengelige ressurser fra lørdag morgen, sier Oksvold. Han opplyser at politiet har funnet mannens bil og brukt den som utgangspunkt for søk med hund, men det har ikke gitt resultater så langt.

Området der mannen ble borte ligger mot Ytre Enebakk i den sørøstlige del av marka. Oksvold sier det neppe er andre personer som går tur eller går på jakt i dette området på denne tiden av året. Det var flere kuldegrader sist natt og mannen skal ikke ha vært spesielt godt utstyrt. Det er heller ikke mobildekning i dette området av marka.