Av Wibecke Lie, NTB

Terningen var også sentralt plassert på prinsesse Märtha Louises kjole da hun fylte 30 år i september i år. Ari var invitert til festen, og en varm klem i all offentlighet på Bryggen i Bergen bekreftet det pressen hadde skrevet om i lang tid — at kjendisforfatteren og prinsessen var et par.

Både Ari Behn og hans mor Marianne Solberg Behn - som presenterte sønnen for prinsessen - var gjester under den tre dager lange fødselsdagsfeiringen i Bergen.

Signingsferd

Tusenvis av bergensere hadde tatt veien til Bryggen og fisketorget for å hylle prinsesse Märtha Louise på 30-årsdagen. Men kjæresten Ari Behn fikk minst like mye oppmerksomhet som jubilanten.

— Ari, Ari, hylte unge bergenserinner. Og Ari vinket, smilte, skrev autografer, delte ut klemmer og klappet små bergensprinsesser på hodet. Politiet hadde sin fulle hyre med å holde de kvinnelige beundrerne i alle aldre unna den sjarmerende forfatteren fra Moss.

— Bergenserne er eventyrlige, dette er helt fantastisk, var Ari Behns kommentar til all viraken, en oppmerksomhet han påsto han aldri hadde opplevd maken til. "Trist som faen" var han i hvert fall ikke, prinsessekjæresten som så ut til å nyte hvert sekund av "signingsturen" i Bergen denne strålende sensommerdagen.

Født i Danmark

Ari Behn er født i Århus i Danmark 30. september 1972. Han har to søsken, en søster og en bror. Foreldrene er skilt. Ari er oppvokst i England, Nord-Norge og i Moss. Han er nå bosatt i Oslo.

Av utdanning har han mellomfag idéhistorie og religionshistorie. At han ville bli forfatter bestemte han seg for allerede på barnehagestadiet.

Ved siden av debutboken, som foreløpig er den eneste boken han har utgitt, har han skrevet noveller og artikler for flere magasiner og dagsaviser, og han har laget flere TV-reportasjer, blant annet en omstridt reportasje fra Las Vegas, der det flørtes med narkotika og lettkledde damer. Han brukes også som foredragsholder på ulike seminarer.

Ukene før forlovelsen tilbrakte han i Peshawar i Pakistan der han laget dokumentarfilm om afghanerne i grensetraktene mot Afghanistan.

Ifølge flere presseoppslag skriver Ari Behn på en roman som etter planen skal utgis til høsten.

Artig jålebukk

Ari Behn blir blant annet betegnet som en glad jålebukk med stor selvtillit. Han elsker mennesker og er utrolig sosialt begavet. Elegante sko og designerdresser, gjerne med rosa eller svart skjorte til, er hans varemerke. "Hver dag er en fest, og jeg er et smykke", har han uttalt.

Forfatteren er svært godt kjent i hovedstadens restaurantverden. Men på Teatercafeen har han fått livstidsforbud etter å ha stilt seg opp på balkongen med en forfatterkollega og ropte til landets kulturelite: "Vi er den nye vinen". Om han som kongens svigersønn blir tatt inn i varmen igjen, gjenstår å se. (NTB)

Ari Behn fikk prinsessen.
Foto: Scanpix