— Fra dag én er vi 5500 medlemmer, og målet er å nå 100.000 på ett år. Det er like mye som Høyre og Ap samlet, sa Seniorsakens første formann, Kalle Lisberg på en pressekonferanse i Oslo.

Kjendisfaktoren var høy på KNA-hotellet på Oslo vest. Bemerkelsesverdig høy, og med sterk og påtagelig slagside til Oslogryten.

50+-opprørerne har Kalle Lisberg som formann for et styre på fem, og i rekken av rådsmedlemmer trer Kjendis-Norge over 50 frem på rekke og rad: Marvin Wiseth, Ellen Horn, Anne Marie Ottersen, Willy Haugli, Ingeborg Moræus Hanssen, Rolf Nyhus, Christian Wennerød, Vidar Lønn-Arnesen, Eivinn Berg, Odd Grann og Sigurd Osberg - bare for å nevne noen. Og Rolv Wesenlund selvsagt, som i egenskap av å stå bak boken «Det nye livet» kjøres frem som foreningens yppersteprest.

— På kort tid er Seniorsaken kommet langt, men vi er ikke i mål, oppsummerte Lisberg. Men medlemmene «raser inn», som han sa.

De siste dagene har det vært atskillig blest om Seniorsaken - som noen allerede har stemplet som sutring fra en dessertgenerasjon, og et uverdig pampeopprør. Mange har vært spent på å få vite hva foreningen egentlig tar sikte på å bli.

— Formålet er 3-delt, fremholdt Lisberg: Vi ønsker å bli en sterk og slagkraftig humanitær interesseorganisasjon for mennesker over 50 år, innenfor politikk, økonomi og samfunnsliv.

Videre: Seniorsaken tar sikte på å bli en spydspiss for det de kaller «det gode liv», og utvikle livskvaliteten for folk flest.

Dessuten vil man arbeide for at folk selv kan bestemme over sin egen tilværelse og få anledning til å klare seg selv på egne betingelser.

I en pressemelding skriver foreningen dette:

«Noen har lurt aldersgruppen mellom 25 og 38 til å føle seg som den mektigste og mest verdifulle her til lands. Samtidig har disse «sakkyndige» av alle krefter forsøkt å redusere 50+-menneskene til en gruppe uinteressante, utdøende personer som verken lar seg påvirke i politisk valg eller i vare- og tjenestevalg i Norge. Dette kommer til å straffe seg», truer seniorene.

Mette Jansson, som også er medlem av styret i Seniorsaken tok avstand fra dem som prøver å latterliggjøre den nystartede foreningen:

— Mer enn noen gang før er det viktig å bruke mennesker som har erfaring og kompetanse i arbeidslivet. Vi kjemper ikke mot noen; hva vi sikter mot er å tilrettelegge fore en fremtid som nye generasjoner kan nyte godt av.