Politiet i Vestfold hadde besluttet at Mohyeldeen Mohammad skulle pågripes i dag, og at huset hans skulle ransakes, etter at han fremsatte trusler mot to Dagbladet-journalister.

— Visste ikke Uvitende om dette møtte Mohammad selv opp på politistasjonen i Larvik for å anmelde at han var utsatt for trusler via sms og telefon. Meldingene gikk på at han skulle tas, og huset hans skulle steines.

Mohammad ble da pågrepet og tatt i avhør, opplyste politiet på en pressekonferanse i Larvik onsdag.

— Politet har fått hans mobiltelefon for å se nærmere på det han mener er trusler, sier politiinspektør Magnar Pedersen i Vestfold politidistrikt.

Angående truslene mot Dagbladet-journalistene, har Mohammad forklart at han ikke hadde oppfattet at de to var journalister. Han trodde de var der i forbindelse med truslene han selv var utsatt for. Til politiet sier Mohammad at han ikke er uvillig til å snakke med media, men at han i dette tilfellet ikke oppfattet at de to var journalister.

Ransaket boligen Politet har ransaket boligen hans, men har ikke funnet noen våpen eller annet noe som kan settes i forbindelse med truslene mot Dagbladets journalister.

Talsmannen opplyser at Dagbladets redaktør Lars Helle har fått beskjed om at Mohyeldeen Mohammad nå er løslatt, fordi politiet mener at det ikke er noen fare for bevisforspillelse.

Politiet er fortsatt avhengige av å høre om det er andre som har opplysninger i saken, og skal også avhøre journalistene som mente seg truet.