GUNNAR WIEDERSTRØM gunnar.wiederstrom@bt.no

Halvparten av Frps egne velgere mener partiledelsen har gjort en mindre god eller dårlig jobb, viser dagsmålingen Opinion AS gjorde for BT i går.

— Dette er alvorlig. Fremskrittspartiet er ikke som alle andre partier. Der er spørsmålet om godt lederskap helt grunnleggende. I Frp er det vanlig at hele 80 prosent av velgerne mener at Carl I. Hagen gjør en god jobb. Disse resultatene går direkte på Hagens lederstil og lederposisjon, og vil føre til debatt, mener Aarebrot.

Alle er kritiske Målingen viser at velgere fra alle partier er kritiske til Frp-ledelsen. Mest kritiske er de i Høyre og SV, der hele 80 prosent mener ledelsen har gjort en dårlig jobb.

— Dette styrker meg i troen på folks fornuft. Frp-ledelsen har forsøkt å få velgerne til å synes synd på nestformann Siv Jensen, i stedet for å synes synd på de jentene som har fortalt historier om overgrep. Folk har ikke kjøpt det, sier Aarebrot.

Generalsekretær Geir Mo er ikke overrasket over tallene. Han mener årsaken er det hardkjør Frp har opplevd i mediene.

Tar kritikk - Jeg regner med at folk, etter hvert som de får tenkt seg litt om, kan komme til endre oppfatninger. Ikke minst når det blir mer tydelig for folk at vår handlemåte hadde sammenheng med ønskene fra jentene som var involvert.

— Vil det si at du er fornøyd med det dere har gjort til nå?

— Vi har vært helt klar på at vi kunne ha håndtert ting på en annerledes måte, og tar kritikk på det, sier Geir Mo.

Målingen viser at de spurte ikke har stor tro på at Terje Søviknes kan vende tilbake som en sentral politiker dersom politietterforskningen viser at han ikke har gjort noe straffbart.

Exit Søviknes 64 prosent mener mulighetene er ganske dårlige eller svært dårlige for det. 32 prosent mener de er svært gode eller ganske gode.

— Disse tallene er noe bedre for Frp, men er også med å understreke det alvor som ligger i saken. Særlig alvorlig er det at hele 40 prosent av partiets egne velgere mener at han ikke kan komme tilbake i en sentral posisjon, sier Frank Aarebrot.

I målingen er det og spurt om hva man ville ha stemt dersom det var stortingsvalg i morgen. Men dette er ingen vanlig partimåling. Tallene gir derfor bare en indikasjon på at Frp ikke kommer til å oppleve noen stor knekk i velgeroppslutningen.

Kan Søviknes fortsette sin politiske karriere? Eller er han politisk død etter skandalen? Si din mening og sjekk hva andre lesere mener. Frp-skandalen dag for dag:Onsdag 14/2 FpU-leder i Oslo tar permisjon etter rykter - Kun mulig i FrpCarl I. Hagen angripes Hagen erkjenner svekket posisjon Alvheim favoritt, Sortevik outsider- Veldig vanskelig å komme tilbake Tilgir sin ordfører Fikk blomster og trøst Status som mistenkt etter tv-intervju Vil ha ny krig om tingplassTrenger ikke ny nominasjonAvviser ny nominasjon Tirsdag 13/2Alvheim røpet hvor 17-åringen borHagen fikk kjeft på Stortinget Hagen: - Vi har tatt hensyn til jentens familie Jenten tar trolig stilling til anmeldelse torsdag John Alvheim vil bli ny nestleder- Et samlet Os må ønske ham velkommen tilbake Ikke nødvendig med nytt nominasjonsmøte Søviknes: - Utstillingsvinduet tas ikke ned Partifellene skyr Søviknes Søker permisjon i Os- Kjenner meg lurt Krever at Søviknes går av Beklager med god samvittighet- Ikke tilliten verdig - Dette kan ordføreren leve medKronprinsen må abdisereBer Søviknes trekke seg- Angrep fra partilederen - Bør trekke seg som ordfører Ville ikke fortelle foreldrene Etterforsket i mange måneder Hagen: - En gedigen bommertMandag 12/2 Krisemøte i Frp-ledelsen mandag kveld - Søviknes bør trekke segBlir trolig anmeldtFrp-ledelsen tar ikke selvkritikk17-åring lettet etter sex-innrømmelsePolitiet skal etterforske angivelige Frp-voldtekter - Ingen av de fem voldtok meg"Cathrin lyger ikke"Søndag 11/2 - Frp absurd og ekstremt- Min datter ble også voldtattSkrev artikkel om voldtekt- Ble truet på livet Søviknes kan gå til injuriesøksmålLørdag 10/2- En sak for politiet, ikke for partiet- Grotesk av Frp-ledelsen Enda en voldtektspåstand i Frp "Uhyrlig," mener Hagen Cathrin Rustøens innlegg på Frp-årsmøtet "Jeg er voldtatt"Påstand om voldtekt i Frp

SLAKTER HAGEN: Hele 71 prosent av de spurte i en måling Opinion AS har gjort for BT mener ledelsen i Frp har taklet saken på en mindre god eller dårlig måte. FOTO: SCANPIX