Klokken 19.01 presis var både Barack og Michelle Obama på balkongen og vinket i ett minutts tid til de tusener som er møtt opp foran Grand Hotel.

Det var hele 10.000 mennesker samlet foran Grand Hotel, ifølge politiet.

Artikkelen fortsetter under videospilleren.

Refs for fakkeltenning Fakkeltoget med parolen:«Med Obama for en atomvåpen fri verden». «Nei til atomvåpen», begynte klokken 18.13 å røre på seg fra Youngstorget, der lederen i LO-forbundet Industri og Energi, Leif Sande, først holdt en appell. Mellom to og tre tusen mennesker er møtt opp på Youngstorget for å gå i toget.

Før avgang fikk de fremmøtte refs fra konferansieren for å ha tent faklene sine for tidlig.

— Kanskje de ikke holder helt til Obama-vinkingen! ble det advart, før man sang «We Shall Overcome» og marsjerte i stor fart i retning Karl Johan og Grand Hotel.

Det er organisasjonen Nei til Atomvåpen som arrangerer fakkeltoget.

— Det er vi som har fått oppdraget av Nobelkomiteen, og derfor regnes vi som det offisielle toget. Vi skal stå fremst, sier Ole Kopreitan i Nei til atomvåpen til Aftenposten.no.

- Obama vinner våre allierte tilbake En av dem som stilte i fakkeltoget for Obama, var norsk-amerikanske Thomas Hanson fra Stabekk. Han er utrolig stolt av at Barack Obama får fredsprisen.

— Jeg går i fakkeltoget for å vise min støtte til Obama. Han fortjener prisen. Etter åtte døde år med Bush, har Obama på bare 10-11 måneder klart å vinne tilbake mange av våre allierte og venner, venner som vi tapte under Bush, sier han til Aftenposten.no.

Stor Obama-motstand på Jernbanetorget På Jernbanetorget begynte appellene litt over klokken 18. Konferansier Erling Borgen etterlyste «change» som første taler ut.

— Snart vil Obama ha 36.000 flere soldater enn det Bush hadde. We want change! var hans klare budskap før han overlot ordet til soldatmoren Cindy Sheehan.

Hun mistet sønnen sin i Irak-krigen, og har siden blitt en verdenskjent fredsaktivist, etter at hun demonstrerte utenfro Bushs ranch i Texas.

— Jeg har tre ord til Nobelkomiteen og Obama: How dare you!? Ved å gi prisen til Obama legitimerer komiteen de krigsforbrytelsene Bush sto bak, og som Obama nå får lov til å fortsette, sa Sheehan fra talerstolen.

Hun er svært skeptisk både til prisen og til Obamas tale tidligere i dag.

— Prisen er et slag i ansiktet for alle dem som arbeider for virkelig fred. Obama sier at krig er veien til fred. Bullshit! sa Sheehan til stor jubel fra de fremmøtte.

— Hvis de synes det er greit å drepe barn, la dem sende sine egne barn i krig - ikke våre! sa Sheehan.

— Regner med alle husker julen i fjor

Line Khateeb, leder for Palestina-komiteen, tok opp Israels invasjon av Gaza i julen i fjor i sin appell.

— 1400 mennesker ble drept, en tredjedel av dem var barn. Senere ble Obama innsatt som USAs president, og forandringens tid skulle komme, men lite har skjedd, sa Khateeb fra talerstolen.

De var ikke lenge på balkongen, Barack og Michelle Obama, da de vinket til ti tusen oppmøtte nordmenn ved Grand Hotel torsdag. Foto: Scanpix