Flere hundre mennesker var klokken 17.30 mandag samlet til møte ved Østensjø skole i Oslo for frivillige som ønsker å være med å lete etter savnede Sigrid Giskegjerde Schjetne (16), skriver Aftenposten.no.

— Jeg takker så mye på vegne av familien for at folk har engasjert seg så sterkt, sa Bengt Eriksen til de oppmøtte.

- Ikke funnet noe

Eriksen er en venn av familien, og fungerer nå som en av familiens talspersoner og hjelper til med koordineringen av det frivillige letearbeidet.

Sivile og profesjonelle letemannskaper har siden natt til søndag søkt over store deler av Oslo etter den savnede jenten, men foreløpig har man ikke funnet annet enn skoene, mobiltelefonen og sokkene som lå igjen etter henne ved Kanvas-barnehagen i Dalbakksveien.

— Vi har lett og lett, men har ikke funnet noe. Men vi må bare fortsette å lete, sier Eriksen.

Leter i stort område

Selv om det regnet kraftig under møtet på Østensjø skole, hadde mange møtt opp, og de har kledd seg godt i tur- og regntøy for å gå ute til langt ut på kvelden.

Etter samlingsstunden spredte menneskene seg til flere steder i osloområdet. Noen til Nesodden og Fornebulandet. Andre fortsetter å gå manngard i Østmarka.

Bengt Eriksen oppfordrer folk til å søke nøye når de er ute og leter, og han minnet om at man må oppsøke steder der folk «med skumle hensikter» kan tenkes å ha kjørt.

— Vi må se etter avkjørsler med store parkeringsplasser og skog eller vann i nærheten. Man må se etter områder der man kan tenke seg at det er mulig å kjøre inn og opptre uforstyrret, sier Eriksen, som også ber folk om å lete under presenninger og inne i containere.