— Alt har skjedd mye raskere enn vi hadde regnet med, sier Trædal som har problemer med å forstå politiets hastverk. Mandag møter han opp ved den russiske ambassaden for å søke om visum, slik at han kan følge etter Maria Amelie. Han ønsker å være sammen med sin kjære som vil ankomme Russland som papirløs.

Arbeidet med å få Maria Amelie tilbake til Norge vil fortsette fra Russland. Trædal sier til NTB at de arbeider med å skaffe flere mennesker som kan hjelpe til i Russland hvis Maria skulle bli sendt ut av Norge.

Maria Amelie vil ankomme Russland som papirløs.

— Det eneste hun har med seg er en kopi av sin fødselsattest, sier Trædal. Han mener det ikke er så enkelt som norske myndigheter påstår å skaffe seg de nødvendige papirer i Russland.

Trædal mener blant annet statssekretær Pål K. Lønseth viser en kunnskapsløshet som grenser til det farlige i denne saken. Lønseth har forsvart regjeringens avgjørelse flere ganger og kommet med det som Trædal kaller rare utspill.

Maria Amelies mor, sier via Trædal at hun er livredd for at datteren vil bli drept i Russland. Det baserer hun på de erfaringer som de hadde fra den tiden de selv måtte flykte fra landet.

Også mandag ettermiddag vil det bli avholdt flere demonstrasjoner i Oslo i kampen for å få Maria Amelie til å bli i landet.

— Så får vi håpe det ikke er for sent, sier Trædal, som uansett fortsetter kampen for å hjelpe sin kjæreste.